Vepřová plec s houbami, rajčaty a paprikami
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
- 600 g Vepřová plec
- 500 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 992.4 mg
- Vláknina 7179.8 mg
- Vitamín A 7179.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osmahneme a zasypeme hladkou moukou. Znovu krátce osmahneme, vmícháme mletou papriku, osolíme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do poloměkka.
-
2
Potom k masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Opepříme a dusíme doměkka. Nakonec pokrm okořeníme majoránkou.
-
3
Můžeme podávat s vařenými bramborami.