Koláč se sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 209.6 mg
- Draslík 478.9 mg
- Vláknina 7237.5 mg
- Vitamín A 7237.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme špenát, vložíme ho do velkého hrnce s vodou a vaříme 5 minut, až zvadne. Necháme ho okapat, vymačkáme přebytečnou vodu.
-
2
Na plech vysypeme arašídy a necháme péct pod grilem 3 minuty.
-
3
V misce smícháme špenát, 2 vejce, ricottu, oříšky a vše ušleháme. Přidáme mleté mandle a parmezán.
-
4
Listové těsto rozválíme na 2 čtverce o rozměrech 20x20 cm. Odřízneme okraje a odřezky dáme stranou.
-
5
Na plech dáme 1 čtverec těsta a naplníme ho špenátovou směsí tak, aby zůstaly okraje těsta volné. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a navrch položíme druhý čtverec těsta.
-
6
Přiléhající okraje těsta přitiskneme k sobě, aby se spojily.
-
7
Koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
-
8
Podáváme horké.