Rybí polévka se zázvorovými nočky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Mořská štika - filety
- 100 g Pšeničná krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 ks Bobkový list
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Libeček
- 2 ks Petržel kořen
- 5 ks Nové koření celé
- 0.25 ks Zázvor celý
- 1 špetka Šalvěj sušená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 83.4 mg
- Draslík 559.4 mg
- Vláknina 7830 mg
- Vitamín A 7830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté slijeme přes síto.
-
2
Nočky připravíme tak, že rozpustíme máslo, zpěníme v něm nasekanou petrželku a vmícháváme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný zázvor. Necháme chvíli stát.
-
3
Namočenou lžičkou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a dáváme je do polévky. 5 minut je povaříme.
-
4
Přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a podáváme.