Polévka paprička
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 45.3 mg
- Draslík 215 mg
- Vláknina 2899.3 mg
- Vitamín A 2899.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostičky brambor, cibuli a knedlíčky dáme do vroucí vody. Knedlíčky připravíme z hrubé mouky, vejce a špetky soli. Z těsta vytvoříme válečky.
-
2
Mleté papriky zpěníme na másle, zaprášíme moukou, přidáme masox, osolíme a přidáme česnek.
-
3
Vaříme 20 minut.