Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 700 g Vepřová žebra
  • 150 g Majonéza
  • 40 g Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 468.3 mg
  • Vláknina 590.8 mg
  • Vitamín A 590.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme majonézu s hořčicí. Přidáme nastrouhaný křen, worcester a přilijeme víno. Vše dobře promícháme a osolíme. Omáčku necháme nejméně 30 minut odležet.

  • 2

    Omytá žebírka mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladu odpočinout.

  • 3

    Potom na kažou porci masa položíme plátek anglické slaniny a žebírka grilujeme po každé straně 4-6 minut.

  • 4

    Hořičocovu omáčku podáváme zvlášť, vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu