Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 700 g Vepřová žebra
- 150 g Majonéza
- 40 g Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 64 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 468.3 mg
- Vláknina 590.8 mg
- Vitamín A 590.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme majonézu s hořčicí. Přidáme nastrouhaný křen, worcester a přilijeme víno. Vše dobře promícháme a osolíme. Omáčku necháme nejméně 30 minut odležet.
-
2
Omytá žebírka mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladu odpočinout.
-
3
Potom na kažou porci masa položíme plátek anglické slaniny a žebírka grilujeme po každé straně 4-6 minut.
-
4
Hořičocovu omáčku podáváme zvlášť, vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.