Vepřové kotlety po indicku
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 700 g Vepřové kotlety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 801.8 mg
- Vláknina 2484.5 mg
- Vitamín A 2484.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých kotlet odřízneme do poloviny maso od kosti, kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme.
-
2
V misce rozetřeme česnek s nastrouhanou cibulí, přidáme kmín, zázvor, pepř, mletou papriku, kardamom, sůl a vše dobře promícháme.
-
3
Připravenou směsí potřeme kotlety, vložíme je do mísy a zalijeme jogurtem. Necháme několik hodin odležet.
-
4
Kotlety vyjmeme z marinády a osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
-
5
Vhodnou přílohou je dušená rýže.