Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 3 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 70.1 mg
- Draslík 95.8 mg
- Vláknina 6767.1 mg
- Vitamín A 6767.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.
-
2
Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.