Krevety okořeněné chilli, mátou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máta
  • 36 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Potočnice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4254 kcal
  • Sacharidy 184 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 4542 mg
  • Bílkoviny 1381 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 6300 mg
  • Draslík 97.2 mg
  • Vláknina 1594.6 mg
  • Vitamín A 1594.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme limetkovou šťávu, lístky máty, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promícháme a do vzniklé marinády přidáme vyloupané, uvařené krevety. Znovu promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu.

  • 2

    Na talíře rozložíme omyté čekankové listy, poklademe je krevetami a přelijeme marinádou. Obložíme omytou potočnicí a dílky limetky.

Komentáře k receptu