Krevety okořeněné chilli, mátou a zázvorem
Suroviny
- 30 g Máta
- 36 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Limetka
- 3 ks Chilli paprička
- 1 hrst Potočnice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4254 kcal
- Sacharidy 184 g
- Tuky 124 g
- Sodík 4542 mg
- Bílkoviny 1381 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 6300 mg
- Draslík 97.2 mg
- Vláknina 1594.6 mg
- Vitamín A 1594.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme limetkovou šťávu, lístky máty, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promícháme a do vzniklé marinády přidáme vyloupané, uvařené krevety. Znovu promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu.
-
2
Na talíře rozložíme omyté čekankové listy, poklademe je krevetami a přelijeme marinádou. Obložíme omytou potočnicí a dílky limetky.