Svíčkové řezy se zelenou fazolkou
Suroviny
- 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 400 g Hovězí svíčková
- 100 g Hříbky čerstvé
- 80 g Karotka
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 859.4 mg
- Vláknina 2656 mg
- Vitamín A 2656 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špalíček hovězí svíčkové omyjeme a osušíme. Pak ho nakrájíme na medailonky, silné asi 7-8 mm. Česnek s mladou karotkou očistíme a omyjeme. Mladou karotku nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Konzervovanou zelenou fazolku scedíme z nálevu a necháme ji odkapat. Šalotku drobně pokrájíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a medailonky ze svíčkové rychle orestujeme. Z každé strany necelou minutu. Pak medailonky odložíme do mísy, osolíme je, posypeme bílým pepřem a zakryjeme. Na výpek dáme cibuli, česnek, karotku, promícháme a krátce restujeme dozlatova. Přidáme hřiby, mírně je osolíme, posypeme kmínem na ně navrstvíme maso, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15 minut. Občas promícháme. V rendlíku si na roztopeném másle ohřejeme fazolky.
-
3
Porce masa dáme na talíře, okolo masa dáme cibuli s karotkou, hřiby, zelenou fazolku, polijeme výpekem a servírujeme.