Svíčkové řezy se zelenou fazolkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 80 g Karotka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 859.4 mg
  • Vláknina 2656 mg
  • Vitamín A 2656 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček hovězí svíčkové omyjeme a osušíme. Pak ho nakrájíme na medailonky, silné asi 7-8 mm. Česnek s mladou karotkou očistíme a omyjeme. Mladou karotku nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Konzervovanou zelenou fazolku scedíme z nálevu a necháme ji odkapat. Šalotku drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a medailonky ze svíčkové rychle orestujeme. Z každé strany necelou minutu. Pak medailonky odložíme do mísy, osolíme je, posypeme bílým pepřem a zakryjeme. Na výpek dáme cibuli, česnek, karotku, promícháme a krátce restujeme dozlatova. Přidáme hřiby, mírně je osolíme, posypeme kmínem na ně navrstvíme maso, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15 minut. Občas promícháme. V rendlíku si na roztopeném másle ohřejeme fazolky.

  • 3

    Porce masa dáme na talíře, okolo masa dáme cibuli s karotkou, hřiby, zelenou fazolku, polijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře k receptu