Cuketová sekaná s mletým masem
Suroviny
- 700 g Cuketa
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 g Vepřové maso mleté
- 150 g Salám Gothajský
- 180 g Ovesné vločky
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 52 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 226 mg
- Draslík 946.3 mg
- Vláknina 13974.7 mg
- Vitamín A 13974.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Pak ji na hrubém struhadle nastrouháme do mísy.
-
2
Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. V pánvi na másle s olejem (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní mleté vepřové libové maso, sůl, pepř, kmín, majoránku, promícháme a smažíme asi 5-8 minut dozlatova.
-
3
Měkký salám pokrájíme nadrobno (nebo nastrouháme) a přiložíme k cuketě. Přidáme mleté vepřové maso s cibulí, žloutky, sýr, promyté ovesné vločky, vše důkladně promícháme, dosolíme podle chuti (1 lžička) a zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků.
-
4
Vymažeme pekáč olejem (2 lžíce), vysypeme strouhankou a dáme do něj cuketovou sekanou.
-
5
Pečeme přibližně 35 minut při 220°C dozlatova.