Aromatická rýže s mořskými plody
Suroviny
- 225 g Rýže Basmati
- 225 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Treska aljašská
- 60 g Klasy kukuřice mražené
- 60 g Fazolky mražené
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Hřebíček
- 1 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 3 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 105.3 mg
- Draslík 612.1 mg
- Vláknina 3823.2 mg
- Vitamín A 3823.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
-
3
Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.