Marinované jehněčí špízy
Suroviny
- 1000 g Jehněčí plec
- 200 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 5 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Koriandr celý
- 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 816.8 mg
- Vláknina 2873.8 mg
- Vitamín A 2873.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka koriandru rozdrtíme a smícháme s nadrceným česnekem, 75ml olivového oleje, medem, citronovou kůrou a pepřem.
-
2
Směsí potřeme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso a necháme asi 2 hodiny uležet ve zbylé marinádě.
-
3
V misce prošleháme zbylý olej, ocet a čerstvý nasekaný koriandr. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Přelijeme je připravenou zálivkou.
-
4
Maso napíchneme na špejle předem namočené ve studené vodě, osolíme a grilujeme asi 8 minut.
-
5
Špízy upravíme na talíře a podáváme s rajčatovým salátem.