Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici
Suroviny
- 600 g Jehněčí kotlety
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 510.8 mg
- Vláknina 1141.1 mg
- Vitamín A 1141.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem.
-
2
Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.
-
3
Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut.
-
4
V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla.
-
5
Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou.