Frikadeller
Suroviny
- 60 g Strouhanka
- 250 g Vepřové maso mleté
- 250 g Mleté kuřecí maso
- 13.34 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 27 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 161.7 mg
- Draslík 426.7 mg
- Vláknina 4083.8 mg
- Vitamín A 4083.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté kuřecí maso spolu s mletým vepřovým vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli, strouhanku, mléko, tymián, sůl a pepř. Vmícháme vejce, případně přilijeme ještě trochu mléka a vše propracujeme na vláčnou směs.
-
2
Ze směsi vytvarujeme pomoučenýma rukama asi 16 kuliček. Smažíme je na rozehřátém oleji na pánvi 8-10 minut za častého obracení dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
-
3
Masové kuličky podáváme horké, doplníme dílkem omytého citronu.