Kari krabí
Suroviny
- 475 g Krabí maso mražené
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Olej z hořčičných semínek
- 1 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2125 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 458.4 mg
- Vláknina 4296.1 mg
- Vitamín A 4296.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hořčičný olej rozehřejeme ve woku, když začne kouřit, přidáme máslo ghí a pokrájenou cibuli. Smažíme za stálého míchání, dokud cibule nezměkne. Vmícháme celé stroužky česneku a mletý zázvor. Přidáme sůl, chilli koření, kurkumu, pokrájené chilli papričky a mletou papriku. Promícháme, přidáme krabí maso a jogurt a na mírném plameni vaříme 10 minut.
-
2
Přidáme garam masalu, promícháme a ihned podáváme.