Pivní cukroví ve formičkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hrozinky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 601.4 mg
  • Vláknina 14060.6 mg
  • Vitamín A 14060.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pivu krátce vaříme posekané hrozinky a necháme je v pivu také vychladnout. Vyloupané ořechy a citronovou kůru nastrouháme, muškátový oříšek nastrouháme, hřebíček umeleme.

  • 2

    Na válu ze všech surovin, včetně hrozinek s pivem, vypracujeme hladké těsto a ve fólii je necháme alespoň tři hodiny v chladničce odpočinout.

  • 3

    Poté z těsta vyválíme váleček, z kterého ukrajujeme kousky, jimiž plníme formičky.

  • 4

    Pečeme v mírně předehřáté troubě, až zrůžoví. Těsto vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu