Pivní cukroví ve formičkách
Suroviny
- 250 g Hrozinky
- 125 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 500 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1009 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 44 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 601.4 mg
- Vláknina 14060.6 mg
- Vitamín A 14060.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pivu krátce vaříme posekané hrozinky a necháme je v pivu také vychladnout. Vyloupané ořechy a citronovou kůru nastrouháme, muškátový oříšek nastrouháme, hřebíček umeleme.
-
2
Na válu ze všech surovin, včetně hrozinek s pivem, vypracujeme hladké těsto a ve fólii je necháme alespoň tři hodiny v chladničce odpočinout.
-
3
Poté z těsta vyválíme váleček, z kterého ukrajujeme kousky, jimiž plníme formičky.
-
4
Pečeme v mírně předehřáté troubě, až zrůžoví. Těsto vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.