Hřebenatky kořeněné
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Hřebenatka
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 736.6 mg
- Vláknina 6660 mg
- Vitamín A 6660 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na poloviny.
-
2
2 lžíce slunečnicového oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, zázvor, česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájené zelené fazolky a smažíme 2 minuty. Přendáme vše do mísy a necháme stranou.
-
3
Zbytek slunečnicového oleje přidáme do woku, přidáme hřebenatky a žlázy a smažíme několik minut. Přidáme pokrájené žampiony a krátce
-
4
osmahneme. Do woku přidáme sójovou omáčku, med, sherry, sůl, pepř a nové koření. Promícháme a vrátíme do woku směs se zelenými fazolkami. Smažíme 1 minutu.
-
5
Pokrm posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.