Valašský vepřový perkelt
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 150 g Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 67 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 713.5 mg
- Vláknina 373.8 mg
- Vitamín A 373.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 15.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou omytou a osušenou kýtu pokrájíme přes vlákno na hranolky silné asi 1 cm. Dáme je do mísy. Maso osolíme (1-1.5 lžičky), posypeme mletou sladkou paprikou, chilli, pepřem, přimícháme 1 lžíci sójové omáčky a maso promícháme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, dáme na něj směs masa a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty. Potom maso poprášíme moukou, promícháme, přidáme asi 2 dl vývaru, lžíci kečupu a pod pokličkou dusíme přibližně 20-25 minut.
-
3
Pokrm podle chuti dosolíme a servírujeme.