Cizrna se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Špenát listový čerstvý
  • 240 g Cizrna konzervovaná
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1205 mg
  • Vláknina 15911.8 mg
  • Vitamín A 15911.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava za stálého míchání chléb nadrobený na kousky. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 2

    Omytý a okapaný špenát vložíme do kastrolu a za stálého míchání chvíli podusíme. Vyjmeme do cedníku, vymačkáme co nejvíc vody a potom špenát nahrubo nakrájíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme špenát a jen prohřejeme. Do špenátu vmícháme scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a římským kmínem. Navrch rozdrobíme usmažený chléb a vše promícháme.

  • 4

    Směs zalijeme octem smíchaným se 2 lžícemi vody a ještě několik minut prohříváme.

  • 5

    Pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu