Cizrna se špenátem
Suroviny
- 750 g Špenát listový čerstvý
- 240 g Cizrna konzervovaná
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1205 mg
- Vláknina 15911.8 mg
- Vitamín A 15911.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava za stálého míchání chléb nadrobený na kousky. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
2
Omytý a okapaný špenát vložíme do kastrolu a za stálého míchání chvíli podusíme. Vyjmeme do cedníku, vymačkáme co nejvíc vody a potom špenát nahrubo nakrájíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme špenát a jen prohřejeme. Do špenátu vmícháme scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a římským kmínem. Navrch rozdrobíme usmažený chléb a vše promícháme.
-
4
Směs zalijeme octem smíchaným se 2 lžícemi vody a ještě několik minut prohříváme.
-
5
Pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.