Křidélka v česnekové marinádě
Suroviny
- 5 g Sůl
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 12 ks Kuřecí křídla
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová šťáva
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 50 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 498.4 mg
- Vláknina 340.5 mg
- Vitamín A 340.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.
-
2
Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.
-
3
Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.
-
4
Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.