Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli
Suroviny
- 400 g Vepřové kotlety
- 100 g Klobása vepřová
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika oranžová
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 dl Víno bílé
- 1.5 dl Masový vývar
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 42 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 597.2 mg
- Vláknina 13616.4 mg
- Vitamín A 13616.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
-
2
Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.
-
4
Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.
-
5
V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.