Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové kotlety
  • 100 g Klobása vepřová
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Masový vývar
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 597.2 mg
  • Vláknina 13616.4 mg
  • Vitamín A 13616.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.

  • 4

    Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.

  • 5

    V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu