Vepřové na smetaně s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3.5 dl Masový vývar
  • 3 dl Smetana zakysaná 15%
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 886.3 mg
  • Vláknina 1777 mg
  • Vitamín A 1777 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).

  • 3

    V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.

  • 4

    Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.

  • 5

    Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu