Karbanátky v pitě
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 200 g Zakysaná smetana
- 200 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Ředkvička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb Pita
- 0.07 hrnek Olej stolní
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 29.7 mg
- Draslík 274.7 mg
- Vláknina 2156.5 mg
- Vitamín A 2156.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.
-
3
Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.
-
4
Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.
-
5
Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.