Mandarinkový čokoládový hřbet
Suroviny
- 30 g Kakao - prášek
- 300 g Kompot mandarinkový
- 70 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 100 g Poleva čokoládová
- 70 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 133.2 mg
- Draslík 202.4 mg
- Vláknina 9933.8 mg
- Vitamín A 9933.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.
-
2
Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.
-
3
Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.
-
4
Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.