Hrušky v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno červené
  • 2 ks Skořice celá
  • 8 ks Hrušky
  • 2 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 513.4 mg
  • Vláknina 39960 mg
  • Vitamín A 39960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky trochu seřízneme aby seděly, dáme do hrnce nebo zapékací nádoby, zalijeme vínem a poklademe plátky másla.

  • 2

    Posypeme cukrem, přidáme celou skořici a badyán, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.

  • 3

    Vyndáme, přelijeme vypečenou šťávou a odkryté pečeme ještě 40 minut.

  • 4

    Podáváme teplé, přelité šťávou se šlehačkou nebo mascarpone.

Komentáře k receptu