Hrušky v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 513.4 mg
- Vláknina 39960 mg
- Vitamín A 39960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky trochu seřízneme aby seděly, dáme do hrnce nebo zapékací nádoby, zalijeme vínem a poklademe plátky másla.
-
2
Posypeme cukrem, přidáme celou skořici a badyán, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.
-
3
Vyndáme, přelijeme vypečenou šťávou a odkryté pečeme ještě 40 minut.
-
4
Podáváme teplé, přelité šťávou se šlehačkou nebo mascarpone.