Olihně s olivovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 3 g Pepř cayenský
  • 80 g Olivy černé
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 600 g Olihně
  • 50 ml Olej olivový
  • 90 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citron
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 410.8 mg
  • Draslík 622.9 mg
  • Vláknina 5470.5 mg
  • Vitamín A 5470.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.

  • 2

    Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.

  • 3

    Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.

  • 4

    Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme

  • 5

    a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.

Komentáře k receptu