Olihně s olivovou náplní
Suroviny
- 120 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 60 g Strouhanka
- 3 g Pepř cayenský
- 80 g Olivy černé
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 600 g Olihně
- 50 ml Olej olivový
- 90 ml Rajčatová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citron
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 410.8 mg
- Draslík 622.9 mg
- Vláknina 5470.5 mg
- Vitamín A 5470.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.
-
2
Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.
-
3
Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.
-
4
Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme
-
5
a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.