Krůtí roláda s hlívou
Suroviny
- 400 g Hlíva ústřičná
- 750 g Krůtí prsa
- 150 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 4.5 dl Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1164 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 147.4 mg
- Draslík 686.2 mg
- Vláknina 1897.3 mg
- Vitamín A 1897.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
-
2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
-
3
Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
-
4
V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
-
5
Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.