Krevety ve sladké a ostré omáčce
Suroviny
- 500 g Garnát obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 306.9 mg
- Vláknina 1012 mg
- Vitamín A 1012 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.
-
2
V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.
-
3
Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.
-
5
Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.