Garnáti sladkokyselí
Suroviny
- 250 g Garnát obecný
- 1 kávová lžička Vaječný bílek slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 0.6 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 62 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 145.2 mg
- Vláknina 1729 mg
- Vitamín A 1729 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme garnáty, solamyl, sůl a bílek. Rozpálíme v předehřátém woku olej a garnáty krátce osmahneme - 40 vteřin. Vyjmeme je a necháme okapat. Vylijeme olej a vytřeme wok ubrouskem.
-
2
Dáme rozehřát lžíci olivového oleje, přidáme pokrájenou papriku, mrkev, cukr, ocet, víno, rajčatovou a chilli omáčku a vše smažíme 1 minutu, přidáme sůl, pepř, vodu a přivedeme k varu. Přidáme garnáty a promícháme. Solamylem zahustíme omáčku.
-
3
Pokapeme sezamovým olejem a podáváme horké.