Suflé s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Sýr Čedar
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 488.3 mg
  • Draslík 253.6 mg
  • Vláknina 1400.8 mg
  • Vitamín A 1400.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, cibuli s hřebíčky a 2 minuty povaříme. Odstavíme, zakryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. Mléko přecedíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, 1 minutu pražíme. Přimícháme mléko, přivedeme k varu a mícháme dohusta. Potom ještě 10 minut zvolna povaříme a dáme na 10 minut chladit.

  • 3

    Rozkvedláme žloutky a vmícháme je do vychladlé bílé omáčky. Přimícháme hořčici a většinu čedaru, 30 g odložíme stranou.

  • 4

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky,nejdříve 1-2 lžíce, potom zbytek.

  • 5

    Zapékací nákypovou mísu dobře vymažeme máslem a připravenou lehkou hmotu do ní rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a 30 minut pečeme

  • 6

    v horní části předehřáté trouby při 180 °C.

  • 7

    Suflé ihned servírujeme.

Komentáře k receptu