Trojbarevné chilli s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Krůtí maso
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Fazole červené sterilované
- 250 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 1017.9 mg
- Vláknina 19639.1 mg
- Vitamín A 19639.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Omyté krůtí maso umeleme, přidáme do základu, okořeníme chilli a kmínem a za stálého míchání maso opečeme po všech stranách. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme rajčata a vodu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
-
2
Nakonec přidáme okapané fazole a podusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Nakonec pokrm osladíme a přisolíme. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.