Kuřecí polévka s čínskými vaječnými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Nudle čínské vaječné
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 385 mg
  • Vláknina 13915 mg
  • Vitamín A 13915 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské vaječné nudle do polévky si uvaříme a propláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Jako další si připravíme pórek, mrkev a zelí. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Potom si vypereme houby, které nakrájíme na tenké plátky, jsou-li houby malé, můžeme je použít celé.

  • 3

    Uvařené nudle rozdělíme do 4 ks misek.

  • 4

    V pánvi wok ohřejeme kuřecí vývar, do kterého přidáme zeleninu a ještě chvíli povaříme. Nakonec tímto vývarem se zeleninou přelijeme uvařené vaječné nudle. Před konzumací přidáme chilli olej.

Komentáře k receptu