Kuřecí polévka s čínskými vaječnými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 179 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 385 mg
- Vláknina 13915 mg
- Vitamín A 13915 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské vaječné nudle do polévky si uvaříme a propláchneme pod tekoucí vodou.
-
2
Jako další si připravíme pórek, mrkev a zelí. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Potom si vypereme houby, které nakrájíme na tenké plátky, jsou-li houby malé, můžeme je použít celé.
-
3
Uvařené nudle rozdělíme do 4 ks misek.
-
4
V pánvi wok ohřejeme kuřecí vývar, do kterého přidáme zeleninu a ještě chvíli povaříme. Nakonec tímto vývarem se zeleninou přelijeme uvařené vaječné nudle. Před konzumací přidáme chilli olej.