Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 25 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 80.9 mg
- Draslík 94.1 mg
- Vláknina 1205 mg
- Vitamín A 1205 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 950.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso omyjeme a necháme okapat nebo osušíme v utěrce. Potom je nakrájíme na malé kostky. Závor oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo nastrouháme. Nakrájené maso dáme asi na čtvrt hodiny uležet od marinády z fazolové omáčky, semínek koriandru a zázvoru.
-
2
Potom připravíme chřest, který omyjeme a podélně nakrájíme.
-
3
Jako první zprudka na oleji osmažíme chřest a vyjmeme.
-
4
Jako další osmažíme malé kukuřice.
-
5
Poslední osmažíme na oleji maso. K osmaženém masu vrátíme zpět do pánve zeleninu a vše podlijeme vývarem. Ještě pár minut necháme povařit. Škrobovou moučkou rozmícháme s malým množství vody a tím směs zahustíme.