Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí maso
  • 20 g Zázvor celý
  • 300 g Chřest zelený
  • 200 g Kukuřice
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 80.9 mg
  • Draslík 94.1 mg
  • Vláknina 1205 mg
  • Vitamín A 1205 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 950.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme a necháme okapat nebo osušíme v utěrce. Potom je nakrájíme na malé kostky. Závor oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo nastrouháme. Nakrájené maso dáme asi na čtvrt hodiny uležet od marinády z fazolové omáčky, semínek koriandru a zázvoru.

  • 2

    Potom připravíme chřest, který omyjeme a podélně nakrájíme.

  • 3

    Jako první zprudka na oleji osmažíme chřest a vyjmeme.

  • 4

    Jako další osmažíme malé kukuřice.

  • 5

    Poslední osmažíme na oleji maso. K osmaženém masu vrátíme zpět do pánve zeleninu a vše podlijeme vývarem. Ještě pár minut necháme povařit. Škrobovou moučkou rozmícháme s malým množství vody a tím směs zahustíme.

Komentáře k receptu