Kuře v balsamicu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 60 g Oříšky piniové
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 561 mg
  • Vláknina 2577.8 mg
  • Vitamín A 2577.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout.

  • 2

    Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet.

  • 3

    Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu