Kuře v balsamicu
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 60 g Oříšky piniové
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 43 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 561 mg
- Vláknina 2577.8 mg
- Vitamín A 2577.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout.
-
2
Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet.
-
3
Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu.