Hovězí s cizrnou
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
- 150 g Cibule červená
- 200 g Cizrna konzervovaná
- 200 g Paprika červená
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 247.8 mg
- Vláknina 9026 mg
- Vitamín A 9026 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou.
-
3
Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.