Kořeněná pečená jablka s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 29 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 385 mg
- Vláknina 10593.2 mg
- Vitamín A 10593.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých jablek opatrně seřízneme vršky a necháme je stranou. Jádřince z jablek odstraníme a jablka pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Ořechy, rozinky, cukr, máslo a skořici rozmixujeme nahrubo.
-
3
Otvory po jádřincích naplníme rozmixovanou směsí a přiklopíme seříznutým vrškem. Jablka postavíme do zapékací mísy a přilijeme vodu do výšky 1cm.
-
4
Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a jablka pečeme asi 30 minut doměkka.
-
5
Dezert podáváme teplý, s kopečkem zakysané smetany.