Hovězí maso na zelenině
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 5 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Protlak rajčatový
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 400 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 61 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 625.4 mg
- Vláknina 6192.5 mg
- Vitamín A 6192.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.
-
2
Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.