Hovězí maso na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 625.4 mg
  • Vláknina 6192.5 mg
  • Vitamín A 6192.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.

  • 2

    Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.

Komentáře k receptu