Makové lívance se šípkovou marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 50 g Mák mletý
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Marmeláda šípková
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 13027.2 mg
  • Vitamín A 13027.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mletý mák, strouhanku, citronovou kůru, skořici a 2 žloutky. Vše dobře promícháme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 90 minut.

  • 2

    Lívancovou pánev zahřejeme, potřeme máslem a do každé jamky vlijeme trochu těsta. Lívance zvolna smažíme po obou stranách.

  • 3

    Usmažené lívance potřeme šípkovou marmeládou a podáváme. Můžeme je mírně pocukrovat.

Komentáře k receptu