Tagliatelle s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 19 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 16387.5 mg
- Draslík 608.4 mg
- Vláknina 12559.8 mg
- Vitamín A 12559.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut.
-
3
Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí.
-
4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme.
-
5
Ihned podáváme.