Tagliatelle s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 115 g Pancetta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 16387.5 mg
  • Draslík 608.4 mg
  • Vláknina 12559.8 mg
  • Vitamín A 12559.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut.

  • 3

    Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu