Treska na bazalce v kokosovém mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 175 g Rajčata Cherry
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 738.4 mg
  • Vláknina 2567.3 mg
  • Vitamín A 2567.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Rybí plátky pokrájíme na kostky a odstraníme všechny kostičky. Vysypeme do misky osolenou a opepřenou mouku a kostky rybího masa v ní obalíme.

  • 2

    Do woku dáme obalené ryby a smažíme 4 minuty.

  • 3

    Smícháme v misce kari pastu, rozetřený česnek, kokosové mléko a rybí omáčku. Směs nalijeme na rybí kostky a přivedeme k varu. Přidáme přepůlená rajčátka a necháme podusit 5 minut.

  • 4

    Nasekáme bazalku, přidáme do woku a mícháme.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu