Kukuřicový relish

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata Cherry
  • 450 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 184.8 mg
  • Vláknina 2770.3 mg
  • Vitamín A 2770.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme omytá rajčátka, očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr a cayenský pepř. Promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí rajčat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    Do základu vmícháme kečup, vinný ocet, okapanou kukuřici, sůl a pepř. Vše promícháme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.

  • 3

    Těsně před podáváním vmícháme do relishe nasekaný čerstvý koriandr.

  • 4

    Podáváme k pečeným bramborám nebo spolu s kuřecím masem jako náplň do sendvičů.

Komentáře k receptu