Kukuřicový relish
Suroviny
- 225 g Rajčata Cherry
- 450 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 12 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 184.8 mg
- Vláknina 2770.3 mg
- Vitamín A 2770.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme omytá rajčátka, očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr a cayenský pepř. Promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí rajčat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
2
Do základu vmícháme kečup, vinný ocet, okapanou kukuřici, sůl a pepř. Vše promícháme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.
-
3
Těsně před podáváním vmícháme do relishe nasekaný čerstvý koriandr.
-
4
Podáváme k pečeným bramborám nebo spolu s kuřecím masem jako náplň do sendvičů.