Tagliatelle Amatriciana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 80 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Chilli paprička
  • 160 g Paprika zelená
  • 160 g Paprika červená
  • 5 g Oregano sušené
  • 500 g Tagliatelle
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 6457.5 mg
  • Vitamín A 6457.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky překrojíme na půlky, osmažíme je a oloupeme. Nakrájíme je na tenké nudličky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. Přidáme červenou a zelenou papriku a chilli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme česnek a upravujeme ještě 1 minutu.

  • 3

    Vložíme nakrájená oloupaná rajčata a petržel a podusíme 3 minuty do zhoustnutí. Pánev sejmeme z plamene a přidáme podle chuti oregano, sůl a pepř.

  • 4

    Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci podle návodu.

  • 5

    Scedíme je, přidáme omáčku a promícháme ji s těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu