Telecí maso se zázvorem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí svíčková
  • 10 g Zázvor celý
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1069.9 mg
  • Vláknina 43867.5 mg
  • Vitamín A 43867.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme vlažnou vodou, osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Potom maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a rozdrceného česneku.

  • 2

    Dále připravíme limetku a ananas. Limetku pokrájíme na plátky, ananas rozkrájíme na větší kostky.

  • 3

    Na rozpáleném oleji v pánvi rozehřejeme kari pastu, do kari pasty přilejeme trochu kokosového mléka a smícháme v hladkou kaši. Postupně přiléváme kokosové mléko. Nakonec přidáme limetku, rybí omáčku a cukr. To vše za stálého míchání krátce povaříme. Do této omáčky přidáme ananas a kousky masa. Vše ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Masovou směs poléváme omáčkou.

Komentáře k receptu