Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 8 ks Česnek
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 10 ks Pepřový list
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 135.1 mg
  • Draslík 414.2 mg
  • Vláknina 4983 mg
  • Vitamín A 4983 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky.

  • 2

    Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve.

  • 3

    Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu.

  • 4

    Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku.

Komentáře k receptu