Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 8 ks Česnek
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 10 ks Pepřový list
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 135.1 mg
- Draslík 414.2 mg
- Vláknina 4983 mg
- Vitamín A 4983 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky.
-
2
Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve.
-
3
Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu.
-
4
Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku.