Valašské domácí klobásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 765 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 100 g Pepř černý mletý
  • 80 g Majoránka
  • 150 g Česnek
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Kmín drcený
  • 80 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 3.5 kg Vepřová plec
  • 1.5 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1885 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 4227 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 387.5 mg
  • Draslík 2140.4 mg
  • Vláknina 19412 mg
  • Vitamín A 19412 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).

Komentáře k receptu