Valašské domácí klobásky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1885 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 157 g
- Sodík 4227 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 387.5 mg
- Draslík 2140.4 mg
- Vláknina 19412 mg
- Vitamín A 19412 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.
-
2
Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).