Chilli s tofu
Suroviny
- 450 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Kmín celý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 625 g Sýr Tofu - uzený
- 20 g Koriandr čerstvý
- 4 g Oregano sušené
- 10 g Chilli paprička zelená
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2109 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 840.2 mg
- Vláknina 16465.6 mg
- Vitamín A 16465.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku
-
2
rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět.
-
3
Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne.
-
4
Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme
-
5
a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané
-
6
koriandrem.