Kuličky z mlétého masa v kari
Suroviny
- 200 g Bambusové výhonky
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 800 ml Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej palmový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 76 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 212.7 mg
- Draslík 1262.4 mg
- Vláknina 95482.2 mg
- Vitamín A 95482.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vepřového mletého masa přidáme namočenou vymačkanou tukovou žemli, 2 celá vejce, sůl, pepř. Z této směsi tvoříme malé kuličky.
-
2
Potom připravíme omáčku z mrkve, bambusových výhonků a špenátu. Omytou mrkev a bambusové výhonky pokrájíme na proužky nebo malé kousky. Připravíme si oprané a osušené lístky špenátu.
-
3
Na rozpáleném oleji ve woku necháme zkaramelizovat plamový cukr, který předem nastrouháme. Do zkaramelizovaného cukru přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.
-
4
Mrkev, nakrájenou na nudličky, vložíme do omáčky následně přidáme bambusové výhonky a malé kuličky masové směsi. Dolijeme asi půl litru vody a masové kuličky vaříme dokud nezměknou. Před koncem vaření do směsi zlehka vmícháme špenát.