Kuličky z mlétého masa v kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bambusové výhonky
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 800 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej palmový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 1262.4 mg
  • Vláknina 95482.2 mg
  • Vitamín A 95482.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vepřového mletého masa přidáme namočenou vymačkanou tukovou žemli, 2 celá vejce, sůl, pepř. Z této směsi tvoříme malé kuličky.

  • 2

    Potom připravíme omáčku z mrkve, bambusových výhonků a špenátu. Omytou mrkev a bambusové výhonky pokrájíme na proužky nebo malé kousky. Připravíme si oprané a osušené lístky špenátu.

  • 3

    Na rozpáleném oleji ve woku necháme zkaramelizovat plamový cukr, který předem nastrouháme. Do zkaramelizovaného cukru přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.

  • 4

    Mrkev, nakrájenou na nudličky, vložíme do omáčky následně přidáme bambusové výhonky a malé kuličky masové směsi. Dolijeme asi půl litru vody a masové kuličky vaříme dokud nezměknou. Před koncem vaření do směsi zlehka vmícháme špenát.

Komentáře k receptu