Fazolové kari
Suroviny
- 120 g Cibule
- 5 g Sůl
- 25 g Zázvor celý
- 3 g Pepř cayenský
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 5 g Koriandr mletý
- 600 g Fazole bílé sterilované
- 20 g Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Chilli paprička
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 4 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1089.2 mg
- Vláknina 19315 mg
- Vitamín A 19315 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.
-
2
Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.
-
3
Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.