Jablečné medové želé s pivem
Suroviny
- 6 g Skořice celá
- 25 g Želatina
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 4 ks Jablka
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 233.5 mg
- Vláknina 9430 mg
- Vitamín A 9430 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká.
-
2
V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu.
-
3
Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout.