Jablečné medové želé s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Skořice celá
  • 25 g Želatina
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 233.5 mg
  • Vláknina 9430 mg
  • Vitamín A 9430 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká.

  • 2

    V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu.

  • 3

    Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu