Utopenci kořenění marinovaní v pivu II.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 57 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 161.3 mg
- Vláknina 3804.6 mg
- Vitamín A 3804.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špekáčky sloupneme a podélně na několika místech nařízneme. Řez zatřeme hořčicí a do řezu vložíme kolečka cibule a plátky feferonek, z nichž jsme vykrojili semena. Poté špekáčky navrstvíme do sklenice a přelijeme zchladlým pivním nálevem. Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce asi pět dní marinovat.
-
2
Nálev připravíme svařením piva s octem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a cukrem.